петък, 13 януари 2012 г.

Основни въпроси за работата на техниката за подслушване


Преди да си купите нещо, което за пръв път ще присъства в дома ви, винаги правите проучване, нали? А когато става дума за техника, проучването си е повече от задължително. Техниката за подслушване не прави изключение. Особено, ако мислите да сложите такава, която да слуша разговорите на клиенти и служители във вашият офис. Ето няколко въпроси, на които трябва да бъде отговорено преди да се закупи продукта.

1. Техниката за подслушване чувствителна ли е на смущения, вибрации и други подобни? Този вид устройства не притежават никакви подвижни части в своя корпус, то няма как различните смущения и преди всичко вибрациите, да им повлияят на работата. Това значи, че няма значение къде може да поставите този вид техника – тя ще работи винаги и ще бъде в изправност.

2. Микрофона е този, който е много важен в този род устройства. Има ли значение накъде е обърнат, за да хване всеки разговор, провеждан в района? Тъй като няма устройство за подслушване, което да бъде с насочен микрофон в една точка, то няма да има значение накъде е обърнат микрофона и къде говори човека, който искате да чуете.

3. Техниката за подслушване, която има и детектор за звук, ще се включва ли винаги, когато край нея се чуват някакви ежедневни звуци, като почуване или щракане, или само при наличието на глас? Тъй като микрофона не прави разлика между глас и шум, то няма как да се включва само, когато някой говори. Но ако в неговият обхват детектора засече звук с честота повече или равна на 60dB, което си е равно на нормален разговор, тогава устройството ще се включи и ще започне да предава разговорите в помещението, в което е поставено.

4. Има ли вероятност, ако постоянно сме свързали устройството да се изключи батерията му така, че да не съсипе твърде рано? Няма начин на изключите батерията без да нарушите целостта на устройството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар