сряда, 12 октомври 2011 г.

Техника за подслушване за по-малко тайни


Под техника за подслушване се имат предвид всички устройства, които притежават вграден микрофон, и с помощта, на които може да се чуят звуци, разговори и др., в дадено помещение или стая.

Те може да се намират в различни предмети – батерии за телефон, малки кутийки, дори може да са във вид на софтуер. Или да са обикновени микрофончета. А общото между тях е, че използват мобилните мрежи, за да функционират.

Например тази техника за подслушване, която се намира в малки черни кутийки, използва сим карта, и препраща записаните звуци по мобилната мрежа до даден мобилен номер. Ако вие например искате да разберете какво точно се случва вкъщи, когато ви няма, трябва само да оставите едно такова нещо в стаята и да го настроите, когато засече глас да ви призвънява. След което да сложите една работеща сим карта в специалния слот за целта, но тя не трябва да има пин код, когато се включва.

След което спокойно може да излезете и да изчакате. Когато някой започне да говори в това помещение, то устройството се включва и автоматично препраща смс до вашия номер. Вие набирате въпросната сим карта и започвате да слушате. И никой няма и да заподозре какво се случва. Лесно може да научите тайни, крити от вас или дали пък детето си пише домашните или си приказва по скайп с приятелка или гаджето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар