сряда, 1 юни 2011 г.

Да станем детективи с техника за подслушване


Лесно ли е да си детектив? Може би ви се струва много трудно, предвид това, което виждате по филмите, но трябва да знаете, че в действителност едва ли не всеки може да стане разследващ детектив с различна шпионска техника, като техника за подслушване, различни видове камери, микрофони, бръмбари, софтуер за подслушване на мобилни телефони, gps устройства и много, много други. Все пак едва ли продажбите на тези джаджи щяха да отбележат такъв бум сред нормалните хора, ако не носеха някакви резултати.

Как можем да ползваме някое от устройствата техника за подслушване? За целта първо ще ви трябва да си намислите кое е най-подходящото място, за да поставите такова устройство. А това зависи от това, което ще подслушвате. Ако искате да слушате какво се говори в дадена стая или помещение в жилище, офис и други, ще трябва да сложите бръмбар с приемник, които се характеризират с това, че съдържат изключително малък по размер микрофон, който играе ролята на предавател, и един приемник, който приема сигнала. Такъв бръмбар може да се постави навсякъде – в стационарния телефон, в саксията с цвете, на лампа или рамка на картина, на шкафче, като единственото условие е да се намира в такъв периметър, че да може да „чува” какво се говори в стаята.

Ако човекът, който ще подслушвате излиза много често, то вероятно ще ви трябва нещо, което да подслушва телефона му. Има и такива софтуери, сред каталога с техника за подслушване, които след като бъдат инсталирани на даден мобилен телефон, се превръщат в микрофони и предават всеки един разговор, който се води по или около мобилния телефон. Така че ще можете да следите всяка дума и крачка. Единственото условие е самият апарат да е включен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар